Home » boeken

STADSSONNETTEN

 

Impressie van twaalf grote steden in woord en beeld.

Afbeeldingen van schilderijen, kussens en lampenkappen met gedichten.

2016

 

€ 7,95

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE GESCHIEDENIS VAN DE FRIESE 11-STEDEN IN VOGELVLUCHT

 

Zeven jaar geleden kwam Connie in Friesland wonen en raakte daar gefascineerd door de Friese saamhorigheid en rijke cultuur die haar inspireerden tot het maken van dit kunstboekje.

 

2014

ISBN 9789491897191

€ 12,95

 

 

BOERENBEDROG

 

“Boerenbedrog” is geïnspireerd door het populaire tv-programma “Boer zoekt vrouw”, hier “Hartenboer” genoemd. Ook in dit verhaal gaat het om een onschuldig, romantisch entertainmentprogramma, maar - door een samenloop van onvoorziene gebeurtenissen - loopt dit uit op een dodelijk drama met verstrekkende gevolgen. Hiervan wordt vooral de vrijgezelle boerendochter Carla Diepenheim de dupe. Vlak voor het definitieve keuzemoment, waarin boer Wouter Kunne kenbaar moet maken met welke vrouw hij verder wil, verstuikt ze haar enkel en kan ze haar plannetje om hem haar liefde te verklaren niet uitvoeren. In plaats daarvan is ze genoodzaakt de veel jongere en net afgestudeerde huisarts Bart de Boer te consulteren. Tijdens haar bezoek aan hem gebeurt er iets verschrikkelijks op Wouters boerderij. Doordat de personages elkaar op verschillende manieren bedriegen, lijkt het oplossen van de schuldvraag een ondoenlijke zaak.

2014

ISBN 9789086602490

€ 18,25

 

 

WINTERWARMTE

 

 

 

 

 

 

(ON)GELOOFWAARDIG

 

Een lieflijk boekje over de winter en de feesten die zich in dit seizoen afspelen, met verhalen, gedichten en illustraties.

2012

ISBN 9789490535728

€ 12,95

 

'(On)geloofwaardig' bestaat uit vier luchtig geschreven verhalen over alle soorten van geloof, zoals bijgeloof, geloofwaardigheid, geloof in jezelf en geloofsopvattingen.
Gebrek aan geloof in jezelf is het hoofdthema in 'Op leven en dood' en 'De stille kracht van het buitenleven', met elk een andere afloop. Door te twijfelen aan zichzelf komt de hoofdpersoon in beide verhalen ongeloofwaardig over.
Vaak zijn het de omstandigheden die ervoor zorgen dat men ergens in gaat geloven, zoals in 'Hitte' en 'Het gouden water'. Bovendien is dit laatste verhaal een ode aan de beroemde St.-Janskerk in Gouda die in barre tijden een rots in de branding blijkt te zijn.

Kijk voor een filmpje dat RTN bij de verschijning van “(On)geloofwaardig” over mij heeft gemaakt, op https://www.youtube.com/watch?v=pLPQP5UUbMA

2009

ISBN 9789048406494

€ 14,95

 

 

 

REISSCHILDERINGEN

 

Reisschilderingen bestaat uit vijfentwintig jaar reisbelevenissen in woord en beeld. Kleurige illustraties aan de hand van zelfgemaakte olieverfschilderijen in afwisselende stijlen versterken de beschrijvingen van veel Europese landen, Tunesië en de Verenigde Staten. Tegen de achtergrond van de verslagen over routes, landschappen, culturen en ontmoetingen speelt de wisselende gezinssituatie tijdens deze vijfentwintigjarige periode een belangrijke rol. Zo begint het boek met de huwelijksreis van de auteur en eindigt het met een uitstapje ter ere van de zilveren bruiloft, wanneer de kinderen zijn uitgegroeid tot pubers.

2008

ISBN 9789088343742

€ 22,95

 

 

HARKEFIETJES

 

Meer dan twee jaar schreef journaliste/tekstschrijfster Connie Harkema columns voor de Holland Silhouet. Onderwerpen als werk, wonen, gezin, uitstapjes kwamen aan de orde. Stuk voor stuk gebeurtenissen, die voor iedereen heel herkenbaar zijn.

De illustraties zijn van Douwe Harkema. Hij is geboren in 1988 en de oudste zoon van Connie. Zijn tekeningen zijn uit de eerste klas vmbo.

2001

€ 11,23